Теч от мръсен канал

Скрити течове се появяват във всяка баня и кухня, може и в мокро помещения. С две думи там където има тръби и канали. С какво се различава теч от чиста вода и тръба от теч от мръсния канал?

При теч от тръба, теча е непрекъснат и с голям дебит, като при по-силни течове дори и със звук от излизащата вода, докато при теч от мръсния канал нещата са по друг начин. При пробит, спукан или запушен мръсен канал се получава теч само когато има използване на канала.

tech_ot_mrysen_kanal1

До тук нещата изглеждат прости, но за съжаление не са. При теч от мръсния канал не винаги теча е директен, а по някога се получава от няколко минути до почти час след използването на канала. В други случай на теч от мръсен канал се наблюдава видим теч, но не е ясно къде е проблема. В двата случая трябва да се отстрани теча, но за неговото отстраняване е необходима локализация, особено при теч от вертикалният мръсен канал, кото е зазидан и преминава през всички етажи на сградата. Същото е положението и при канала за мръсната вода на пода в банята.