Теч от тоалетна

Теч от тоалетна чиния е често явление и много хора си мислят, че теча от тоалетната се дължи на спукване или счупване на самата тоалетна. Има и такива случай но те не са повече от 1/1000. Тоалетната чиния тече от връзките между казанчето и маншона, т.е връзката на тоалетната с канализацията.

Теч от тоалетна чиния установяване

Винаги когато имате теч от тоалетна чиния трябва да се убедите от къде тече. Проверката и установяването на мястото на теча се извършва с парцал за подсушаване и тоалетна или кухненска хартия. След подсушаването на мокрото място сложете хартията и следете от къде започва да се мокри.

tech_ot_toaletna1

Теч от тоалетна чиния отстраняване

При откриване мястото на теча се налага отстраняване. Отстраняването на теча в повечето случай се извършва с уплътнение на мястото със силикон или смяна на даденият елемент- тоалетна чиния, маншон.

Има вероятност теча от тоалетното казанче или тръбата между тоалетното казанче и тоалетната чиния да подлизва и да се стича върху тоалетната, като създава впечатление за теч от тоалетната чиния.

теч от тоалетна чинияСтруктурите за вграждане са с най-коварните течове. При структура за вграждане не виждате теча. Теча става видим посредством резултатите от щетите, които предизвиква. Щетите може да са във вашият имот, но при многоетажни сгради обикновено са при съседите под вас. Теча от тоалетната чиния се стича по плочките на пода и от там в сифона, което на пръв поглед не е нещо което да предизвиква притеснение. Това наистина е така, но при правилно монтирани тоалетни чинии.

При тоалетни чинии монтирани без силиконова подложка за уплътнение между чинията и пода се наблюдава проникване на вода под тоалетната. Водата под тоалетната предизвиква завъждане на микроорганизми, бактерии и паразити, но и предизвиква теч. Теча от водата под тоалетната чиния се предизвиква от навлизането на вода в отворите за дюбелите на тоалетната чиния. Водата е в малки количества, но при постоянен теч за продължително време е достатъчна да причини сериозни щети в имота ви.

Предлагаме откриване и отстраняване на теч от тоалетна чиния.